22 Kasım 2012 Perşembe

San Francisco'nun Baldırı Çıplakları



 Bizimki gibi abuk subuk, zoraki, insan aklına hakaret içeren gündemlerle yaşamak zorunda kalmış, geri kalmış toplumların aksine, el-alemin derdine bak hele.

San Francisco'da kamu alanında çıplaklığın yasaklanmasına dair bir oylama gerçekleştirilmiş. Yanisi, Bu oylamaya kadar San Francisco'da, öyle böyle değil, anadan üryan dolaşmak bir hak olarak kabul görülmüş. 

İnsanlar çıplaklığı bir fikir olarak sahipleniyorlar ve yaşıyorlar. insan için doğal olanın çıplaklık olduğunu, kıyafetlerin insan ile bedeni arasında bir engel, insanın bedenine taktığı bir tür maske olarak kabul ediyorlar. Fikre katılmayabiliriz, kimimiz bu fikri olduğu gibi sakat, hastalıklı bulabilir. 

Şahsi fikrimce, çıplaklığı böyle ari şekilde sahiplenmek, yaşayabilmeyi hak görüp, hakkının peşinden koşmak bizler gibi üçüncü dünya ülkeleri için Rönesans ile karşılaşmış orta çağ insanı halinde olmak demektir. 

Çıplak dolaşma haklarını ellerinden almaya çabalayanlara karşı hazırladıkları eylem çağrısını içeren afişlerini bu satırın altında bulabilirsiniz; 
BBC'nin haberine göre yapılan oylamada, toplam 11 oyun 6'sını çıplaklık karşıtı cephe almış ve çıplaklık kaybetmiş. Yine ilginç olan oylamayı tek, bir oy ile kaybetmiş olmaları. İl meclisi dengi organı oluşturan 11 kişinden 5 tanesi çıplaklığı bir hak olarak görmüş ve oylarını bu yönde kullanmışlar. İnanılır gibi değil. Bu insanların "hayat", "yaşam", "insan" sözcüklerinden anladıkları ile içinde yaşadığımız toplumun anladığı arasında asırlarca değil, gezegenlerce fak var. Takriben Nudist'lere ait bir blog için 

http://mynudistactivities.tumblr.com

Fırsat Bu ya, Google Earth ile San Francisco diyarından yakaladığım birkaç fotoğrafı da eklemek istiyorum;





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder