27 Eylül 2011 Salı

Acı Gerçekler; Ahmet Kaya Remix'leri





1) Seher Dilovan Yorumuyla, 
"Şu Dağlarda Kar Olsaydım" Remix  DJ Bayram Version
Türkü kıvamına gelmiş özgün  müziğin içerisine kibrit kutusu büyüklüğünde arabesk ekleyip bir çay kaşığı rap yada  R&B sosu ekliyoruz kısık ateşte on beş dakika... Artık istediğiniz kişiyi Kültür Şoku ile bayıltabilirsiniz. Hey maşalllah, Motherfucker'lı, Shit'li Ahmet Kaya dinlemek de nasip oldu ya.. Esasında itiraf edeyim tanımlayamadığım bir sempati besliyorum, sanırım sempatim şarkıya değil de onu bu hale getirip, yaptığından keyif alana. Milyonlarca insan için rezalet de olsa, bu adam bir şey yapmış.

2) Ahmet Kaya Yorumuyla, 
 "Arka Mahalle" DJ Serkan Vienna Remix
Sanırım buna Rap diyebiliyoruz. Sadece arkaya bir ritm döşenmiş, dinlediğim çoğu remix'de ses kalitesi felaketti, DJ Serkan Vienna özenli çalışmış, hakkını verelim. Ortaya Doktor Moreau'nun adasındaki canlılar kıvamında şeyler de çıkarsa birkaç bambaşka şeyin karışımından ortaya çıkmış, neredeyse, hiçbir şey olmayan şeyler benim için her daim ilgi çekiciler. Hayatın hayran kalınası çeşitliliğinin ardında da bu gibi sonucuna bakmaksızın şey'leri karıştırmak var. Her sonuç başarılı olmuyor ama her sonuç merak uyandırıcı, en azından benim için.


3) Sanırım bu yaptıklarına Ahmet Kaya Yorumunu Sample olarak kullanmak diyorlar, üzerine kendi sözleriyle, "Şafak Türküsü", Kim yapmış bulamadım.
Şarkı meçhul rapçi'nin annesinden öküzce ricası ile başlıyor. Ne kadar annesinden özür diliyorsa da rapçi kabalığı ağır basıyor ve bir, "dinle!" çekiveriyor. üzerine yazdıkları sözlerin benim için önemi yok. Remix çok başarısız değil, kendi alanında değer vereni bile çıkabilir. En azından şarkının dibine ritn atmaktan fazlasını yapmışlar. Adamlar öyle gaz ki, son kısmına İngilizce bir parça bile eklemişler. Böylesine "Kurallı Rap'çi" diyelim bundan kelli..


4) Ahmet Kaya Yorumuyla, "Ağladıkça" DJ Meriç, Electro House Remix 
Tamam hepsi zorlamış ama tüyü dikmek DJ Meriç'e nasip olmuş. Remix'lenmeye en müsait olmayan şarkıyı seçmiş. Yüklediği vidyosunun altına da  not düşmüş; "Bu Sarkiyi cok seviyorum hic bir Politik amacim yok..lütfen Politika yapmayalim.." Güya bulduklarımı insanlarla paylaşıyorum ama buna dayanamayacağım. 


5) Bu eser bu yazı için hazırladığım formatı bile darmaduman etti. Farkı Şarkılardan Parçalarla Ahmet Kaya, fonda Manowar ile harmanlanmış. www.bizekalan.net ve rock_devrim yazmakta. Ne diyeceğimi bilemedim. Daha fazla devam edemeyeceğim, final için ayırdığım son bir tane var.


6) Ahmet Kaya Yorumuyla, "Yüreğim Kanıyor", DJ Gökhan Cieks
Bildiğin göbek havası olmuş. Bir insanın hüzün dışında bu şarkıdan nasıl bir beklentisi olabilr, aklım almıyor.  Bu şarkı bütün bu remix'lerin özeti gibi, hani sanki Ahmet Kaya yaşıyormuş, remix'leri dinlemiş ve yorumunu yapıyor; 
"Göğsüm daralıyor, yüreğim kanıyor, olmasaydı sonumuz böyle..."

1 yorum: